Την 9η Μάη ημέρα νίκης κατά του φασισμού τιμά η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ

Η Τομεακη Επιτροπή Λιβαδειας του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τιμώντας την 9η Μάη, μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των δέκα απαγχονισθεντων  στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης το Σάββατο 9 Μαη, στις 11.30 το πρωί.

Αποτίουμε  φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό άξονα Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Τιμαμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Τον απελευθερωτικό Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και τους πάνω από 20.000.000 Σοβιετικούς πολίτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Μετά από 75 χρόνια,  η  Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με το πραγματικό της περιεχόμενο, έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός αντίπαλος κάθε διαστρέβλωσης, συκοφαντίας, θαψίματος και «βολικής αξιοποίησης». Είμαστε σίγουροι ότι  η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οπλισμένοι με τα διδάγματα του παρελθόντος,  ότι θα ανασυντάξουν το κίνημά τους και θα περάσουν στην αντεπίθεση. Αλλωστε, ένα από τα πιο πολύτιμα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης είναι ότι ο οργανωμένος λαός, με τα ιδανικά του και την πίστη στο δίκιο του είναι παντοδύναμος και έχει ανεξάντλητες δυνάμεις για να συγκρουστεί με τον αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.

Τομεακή επιτροπή Λιβαδειάς του ΚΚΕ

ΠΕΑΕΑ – Δ.Σ.Ε. παράρτημα Λιβαδειάς

Σχετικά